Toegewijd partner voor bos, natuur en landschapsbeheer

Blessen

BBA is dé specialist als het gaat om het zichtbaar maken van uw beheervisie.

In overleg met u, rekeninghoudend met de terreinmogelijkheden en omstandigheden, zullen de zeer ervaren blessers van Borgman Beheer Advies met u de juiste keuzes maken.

Blessen is essentieel voor het inhoud geven aan de bosontwikkeling.

Belangrijke onderdelen van de bleswerkzaamheden zijn: toekomstbomenselectie, markeringen, houtmeten op stam, opstandsinventarisaties, dunningsplannen, werkplannen, begeleiden en trainen van personeel, toezicht en begeleiding tijdens de uitvoering.

Voor de toekomst van uw bossen en terreinen is exploitatie veelal een noodzaak, behalve geld levert het vooral een goed functionerend en mooier bos op.

Borgman Beheer Advies werkt met haar geïntegreerde systeem LOGINFRA™.

Houtoogst, houtoogstplanning, Loginfra™

Bij de oogstwerkzaamheden in uw bos valt of staat letterlijk alles met de juiste oogstwijze. Wij creëren een Beter Bos door van start tot einde de oogst efficiënt in te richten en te laten verlopen.

Bij het blessen is de keuze voor de gewenste soorten en sortimenten al gemaakt. Door juist het bos in te richten op de gewenste resultaten. Door te oogsten met oog voor de bomen die blijven staan, door op een veilige en verantwoorde manier te werken, zorg te dragen voor behoud van een goede bosbodem en verjonging, komen we tot het gewenste resultaat. Wij werken hiervoor altijd samen met gekwalificeerde erkende bosbouwaannemers. Op deze manier blijft uw bos duurzaam in stand en u wordt verzekerd van een duurzame houtoogst.

Efficiëntie en duurzaamheid komen tot uiting in het exclusief door Borgman Beheer Advies ontwikkelde Loginfra™ systeem.

Met Loginfra™ wordt de houtoogst van a tot z gepland, gestandaardiseerd en begeleid uitgevoerd. Het complete systeem begint al bij de bosontwikkeling en het blessen en eindigt bij de goed gecoördineerde verkoop en logistiek. Rekeninghoudend met alle belangrijke elementen in uw bosbeheer.

Het Loginfra™ systeem wordt al jaren succesvol toegepast bij tal van boseigenaren.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor referenties en meer informatie omtrent het Loginfra™ systeem.

Laatste nieuws

Cursussen 2019

U kunt zich opgeven voor onze praktische cursussen. »

Energiebos Energiebos.nl
Biomassalland Biomassalland.nl
AVIH/BEON

BBA lid van AVIH (Algemene Vereniging Inlands Hout) en BEON (Bio-energie Cluster Oost-Nederland)